Jdi na obsah Jdi na menu
 


Náš první závod- O pohár Jizery

9. 7. 2006

ObrazekDorazili jsme skoro celá rodinka krátce po osmé hodině ranní, Obrazekzapsali se na

Prezenci a pak nástup....Zjistilo se to, co organizátoři asi ani nepředpokládali- sešlo se opravdu moře závodníků. Celkem 54 psů se svými psovody, v naší kategorii, ZZO, jich bylo 22. Rozdala se startovní čísla a vrhlo se na soutěžení. Dostali jsme č. 15.

 ObrazekCelkem slušně připravená Kelly opět předvedla, že moc dobře ví, že zkouška nebo závod je něco jiného než výuka a tak to tak trochu flinkala jak mohla. Největší obavy jsem měla z přivolání....teda ne z přivolání, protože to má spolehlivý, ale z toho, že se ode mně neodlepí....dopadlo to dobře, měly jsme plný počet:-)Obrazek

Po tom, co odcvičila kategorie ZZO, přišly na řadu ZM, ZVV1 a ZVV2, pak obrany. V tenhle moment jsem zalitovala, že jsem nenastoupila s Kelly do ZM, protože to, co tam někteří psi předvedli...prostě možná jsme mohly dopadnout líp a obranama skóre vylepšit.

ObrazekPřekvapila mně ta zdánlivá vlažnost některých pejsků na obraně, protože to neznám. Když má Kelly před sebou figuranta, nevidí, neslyší a všechna pozornost je soustředěna na něj....

Zlatý hřeb dne byla obrana s překonáním Jizery. Nastoupit mohl jakýkoliv pes. Takže jsem přihlásila i Kelly....a šly jsme trénovat plavání...poněkud pozdě, jak jsem zjistila. U řeky byl dva kroky dlouhý přírodní "schod" a pak hloubka. Z druhé strany byl vstup do vody pozvolný a odsud už jsem Kelly tolik přemlouvat nemusela....Zatím ale plave tak, že má vodní clonu před sebou, takže je potřeba, aby zjistila tu správnou techniku a tím cákáním se zbytečně nevysilovala...ObrazekKdyž došlo na závod, dobrovolně do té vody opravdu neskočila a tak jsme bohužel skončily dřív, než jsme začaly:-( Ale nevadí, na toto opravdu připravena nebyla, takže máme do příštího roku co trénovat a co vylepšovat!

V tu dobu, co pokračoval závod u Jizery se zájemcům věnoval místní moc šikovný mladý a sympatický figurant, takže jsme ho využily a natěšená Kelly si konečně kousla:-) ObrazekBylo to bezvadný: šla do Obrazektoho zase s velikou razancí, zákus plný a velice pevný- byla moc chválená.

Při vyhlášení výsledků ale už padla za vlast, celý den takových dojmů, spousta práce, navíc hic...

ObrazekA tak jsme se umístili na 13. místě, což není ani úspěch, ani prohra. Stále je co vylepšovat....Ovšem mezi zástupci dobrmanů jsme v ZZO byly jasný jedničky :o))

Aleš se Sorbonkem zkončili na 11. místě v ObrazekZM, což bylo sice místo poslední, nicméně Sorbon není pes na kousání, ale na běhání a to mu jde v jeho 8mi letech bezvadně!!!

Vyhráli všichni....my tričko, pro Kelly voňavý pamlsky, pro Tomáška nafukovací balón, pro taťku klíčenku:-)....a domů jsme dorazili v půl deváté večer.....úúúúplně hotoví všichni....Obrazek

No a ráno jsem prohledala internet, co je zas kde za jakou akci...asi mně to začalo bavit!

 

ObrazekObrazekObrazekObrazek

ObrazekObrazek
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Jizera

(Lenka, 25. 7. 2006 8:45)

Ahoj,

super článek a krásný fotky. Jen tak dál holky, ať mám pak koho prosit, aby nakryl mým psem:-))

Jizera

(Alf, 13. 7. 2006 22:22)

štěstí, že jsi do toho závodu nastoupila do ZZO a ne do ZM, to bych byl až 12tý... :ppp Ale jinak opravdu Kelly by měla daleko větší šanci s kousáním, kde by jistě dohnala bodové ohodnocení. Tebe to začalo bavit :)) a jak dlouho to bude ostatní, až je začneš porážet? Mě nepočítej, já jsem jenom do počtu :ppp