Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sindy podstoupila operaci

6. 11. 2006

Naší téměř desetiletou Sindy trápily celý život falešné březosti a poslední roky se pak tvořily záněty mléčné žlázy. Loni už antibiotika nezabraly a levá mléčná žláza byla spolu s nádorkem, cystou a kýlou odoperována.

Letos se zánět opakoval, zbylé cecíky natekly do obřích rozměrů a nakonec i chůze činila potíže (zbylá mléčná žláza nešla uchopit do dlaní). Po asi 3 týdenním braní antibiotik se otok trochu zmírnil, ale po vysazení tu byl znova.

Po domluvě s vetem jsem souhlasila s operací- byla jí amputována i zbylá mléčná žláza, opět s nádorkem a byla vykastrovaná.

Úžasné ale je, jak bezproblémově snášela anestezii, operaci i následnou Obrazekrekonvalescenci. Po tříhodinové operaci, kdy prý ztratila spoustu krve, s dvaceticentimetrovou jizvou odešla do auta po svých, jen jsem jí do kufru pomohla s nohama. Večer už courala za námi a v noci spala jako vždy na sedačce. Ani jednou nezakňučela bolestí. Druhý den ráno, 16hodin po operaci, když jsem si k ní přisedla, otočila se na záda, roztáhla nohy a vystrčila bříško na drbání! Je prostě úžasná :o)

Bohužel ale veterinář vyslovil obavu, že nádorky byly zhoubné (od loňska se na staré jizvě udělal další nádor, který pomalu, ale jistě roste). Nechci vědět, zda jsou, či ne. Chci udělat vše pro její dlouhý, ale především kvalitní život. Pokud k tomu bude třeba další operace, podstoupíme jí, přestože veterinář už to nazývá zbytečnou investicí. Já však doufám, že tu s námi ještě dlouho bude....Zatím tady s Kelly řádí a okusují si hlavy :o)

Obrazek