Jdi na obsah Jdi na menu
 


Berettka Coldplay - nové zprávy a fotky!

11. 8. 2008

Mejlík od Renaty:

Ahoj Líbo a pesani!

Píšeme Ti hlavně u příležitosti Berettčiných pětiměsíčních narozenin, abys měla nějaké nové zprávičky. Staly jsme se členy Rakovnické základní kynologické organizace, kde máme

Obrazek

možnost výcviku poslušnosti, obran, stop a agility. Výcvikové hodiny jsou v určité dny dané, ale jinak máme neomezený prostor k tomu, abychom tam docházeli kdykoliv a měli samostatný výcvik. Hned při první návštěvě cvičáku dostala ObrazekBerettka pochvalu, že se moc líbí. Zkoušeli jsme, zda se chytí na kůži a byla úplně úžasná. Okamžitě věděla, co se po ní chce, štěkala, byla dravá a jakmile jí držela, tak nepustila! Sama jsem z toho byla unešená, protože jsem jí nikdy takovou neviděla a byl to pro mě zcela nový zážitek. Myslela jsem si ale, že takto Obrazekreaguje každý pes, ale výcvikář mi řekl, že tomu tak není a stále opakoval "ten dobrman se mi moc líbí!" Tak si dovedeš představit, jak se mi to hezky poslouchalo :-) No, jsme teprve na začátku tak uvidíme, jak nám to půjde dál.
Doma se v současné době se snažíme Berču hlavně odnaučit skákání, protože ať k nám přijde kdokoli, tak na každého skáče a někdy je to dost nepříjemné. Nedovolujeme jí tedy skákat ani na nás a musím říct, že se zlepšila.  Nejvíce si ale dovoluje na Valču, protože je to stejný živel jako ona. Zrovna teď slyším, jak na ni venku neustále štěká a doráží. Prostě se holky spolu vyblnou a dokud to končí jenom sem tam nějakým škrábancem, tak je to v pohodě.

Obrazek
Tento týden jsme Berettku vzali poprvé k řece, abychom zjistili, zda to bude vodomil či ne a moc mě překvapila. Z počátku koukala velmi nedůvěřivě a vůbec se jí do vody nechtělo, ale když viděla, že mám v ruce odměnu, tak se překonala a šla. Měli jsme předem vytipované místo, kde jsme věděli, že je tam opravdu velmi pozvolný vstup a to myslím bylo moc dobře.  Jakmile totiž zjistila, že se dá v té vodě běhat, tak nebyla k zastavení. Strašně si to užívala a dokonce byla ochotná i aportovat tenisák. Tam kde nestačila tak nešla a ani jsme jí nenutili. Doma taky chodí okolo bazénu s velkým respektem a i kdyby těsně u kraje ležela šunka, tak by si pro ní nešla.
ObrazekProcházky máme stále nejraději do lesa, protože tam se fakt vyběhá. Stále nosí aportíky, hrabe si díry, pozoruje kde se co šustne a jednou našla i hřiba. Bohužel ale než jsem se k němu dostala, tak z něj zbyla jen lámanka.
Co se týká jídla, tak jí musím pochválit, protože už s tím nemáme žádné problémy. Dokonce si potrpí i na čerstvé vitamíny. V době, kdy nám na zahradě rostly lusky a já na ně chodila, tak Berettka po mě dojídala vyloupané slupky. To jí ale později nestačilo a naučila si je trhat přímo ze záhonu a jíst je celé. No, přece se nenechá ošidit :-))Obrazek
Jinak veškeré očkování už máme od konce června za sebou, takže máme na rok klid a akorát budeme ještě odčervovat. Přezubená už je komplet a úplně bez problémů. Dnes jsem jí byla na veterině vážit a má 20,5kg - prostě už je to kus ženské! Každý, kdo nás třeba jen týden nevidí tak říká, že není možné jak rychle roste.
Po vzoru Berettčiných sourozenců jsem také založila její album na internetu, kde budu vkládat její fotečky:   http://cz.fotoalbum.eu/Berettka

Jinak jsem u řeky natočila dvě krátká videa, tak ti připojím odkazy, kdyby ses chtěla podívat:

Takže to je v kostce asi tak všechno, co jsem ti chtěla napsat a zase někdy příště...

Podrbání za ouškem celé té vaší smečce!!!
Renča