Jdi na obsah Jdi na menu
 


DUO CACIB Brno 7. a 8.2.2009

9. 2. 2009

V sobotu ráno jsme s Tomáškem vyrazili směr Brno. Cesta i přes hustou mlhu u Prahy probíhala hladce a i když jsme přijeli do Brna krátce po osmé, počkali jsme si ve frontě k parkovišti víc jak hodinu. Nejdřív mně poněkud vyrazila dech výše parkovného a pak jsme se vydali asi kilometr s Fínou směr naše výstavní hala. Místo na ležení a sezení jsme zabrali vedle Lenky a Grifa v kleci. Coreček z momentálních zdravotních důvodů na výstavě nebyl a nebylo to líto jenom paničce. Po prezentaci dvou plemen nastoupili dobrmani. V sobotu byl rozhodčím p. Andraš Polgar. ObrazekKonkurence byla docela silná, navíc Fína nestála zrovna nejlíp a tak jsme celkem zaslouženě dostali V3. Beru to. Ale pořadí umístění ostatních fen mně teda dost překvapilo. A to nejen v naší třídě. Nevím, podle čeho momentálně pan rozhodčí posuzoval, ale tentokrát to vypadalo, že u fen preferuje slabé hlavy a strmé úhlení, případně "spící panny". Dál to raděj komentovat nebudu :o( Ve třídě Otevřené nastoupilo 6 fen vč. naší Atlanty. Když jsem jí teď po dlouhé době viděla, byla jsem doslova nadšená- v mnoha tělesných znacích je lepší než Fína. Je o něco větší (taky silnější), Obrazekvýrazněji úhlená, tmavé oko, líp modelovaná hlava. Prostě jsem si byla jistá, že v téhle třídě určitě "nezapadne". Teď se tedy čekalo, jak se budou s Pavlínou prezentovat v kruhu. Prý na výstavu trénovaly a jde jim to pěkně. Ale jejich opravdová výstavní vlastně premiéra ( jednou byla malá v Baby třídě a pak na svodu v Sadské) dopadla přímo hrozně. Nejen, že naprosto neběžela, ale koukala, jak nejkratší cestou zmizet z kruhu. Pokusila jsem se něco zachránit, ale ani náááhodou! Se mnou se necítila už vůbec dobře. Nakonec chvíli jakžtakž stála, ale bylo to dost hrozný. Byla hotová za chvilku, dostala pěkný posudek, ale kvůli nedostatečnému předvedení byla známka VD. Velká škoda. Tady je vidět, jak se vyplatí nic nepodcenit a před samotnou výstavou běhat a zkusit si to v kruhu, mezi psy, od cizích prohlédnout zuby...a nejen doma. Majitele čeká práce, ale určitě to zvládnou, vytrvají-li, a pak bude z Anny určitě "skvělej výstavní kousek"- to jsem si jistá. První kroky k nápravě jsme podnikli a snad se výsledky dostaví:-)
ObrazekPak už jsme jen čekali na třídu hnědých pracovních psů s Lenkou a Grifem. Grif dostal V1 CAC! Takže byl důvod k velké radosti :-) GRATULUJÉÉÉÉM!

Po výstavě jsme zamířili směr Dolní Kounice za kamarádkou a její rodinou, kde jsme s Tomem přespali. Bylo to báječné odpoledne a moc děkuji za perfektní shledání po víc jak roce :o)

V neděli jsem vyrazila sama s holkama, Tom dal přednost lumpačení s Adámkem. Na neděli byly přihlášené obě. Kelly jsem přihlásila do Brna jako "pojistku" kdyby to v Olomouci na toho "Granda" nedopadlo, tak jako ještě jednu šanci. Taky jsem byla zvědavá na posudek od paní doktorky Brožové. Atlanta na něděli přihlášená už nebyla, ale přesto ještě s celou svojí rodinou přijela. Díky páníkovi čekáme na suuuuper fotky z výstavy!!!
S Fínou jsme nastoupily opět do Mezitřídy. Paní doktorka zavelela "chůzí vpřed" no a tak jsme šly. Sice jsem Fínu stále sledovala, zda jde dobře, ale znáte to s tou smůlou - když šla dobře, dívala se rozhodčí jinam a když šla chvilenku špatně, tak nás sledovala. Na posouzení jsme šly první a hned ten pohyb rozhodčí vytkla. Mrzelo mně to moc, protože zrovna pohyb považuju u Fíny za přednost. Napsal se posudek, ještě běžela tam-zpět (tentokrát běžela) a paráda, bez chyby. V následném běhu v kole také super, mimochod ani okamžik. Ale posudek už byl napsán. V postoji jsem jí to pokazila asi nejvíc já, jak mi pak mnoho znalců i "znalců" řeklo. Musíme zamakat a zlepšit se. Myslím, že je potřeba zvýšit u feny motivaci na míček a u mně prohloubit znalosti o vystavování :o) Kelly byla odjakživa snadná lekce :o))))
I v neděli nastoupil Grif s Lenkou a opět V1 CAC! Takže teď počkat ten rok a bude český šampion :o)
Poslední ze všech šla Kelly ve třídě Šampionů. V neděli v Brně celý den lilo a tak jsem doběhla s mokrou Kelly z asi kilometr vzdáleného auta a než jsem jí utřela a dala výstavní vodítko, už jsme byly na řadě. Jako vždy perfektně stála, ale ten pohyb za mnoho nestál: chtěla míček a hopsala :o( Ve finále o CACIB už běhala dobře... Paní Brožová tak procházela a zadívala se na Kelly a na vedlejší černou mladou fenku a pronesla: "Tahle je poněkud nezralá...a tahle už je poněkud přezrálá" :o)))) - a šly jsme:o))))
Celkově bylo posuzování v neděli na mnohem vyšší odborné úrovni. Nicméně přeju některým konečně úspěšným ten titul ze soboty :o) Občas si každý zaslouží taky to štěstí :o)

Obrazek

Byl to prima, i když náročný víkend a stál za to (mimochodem taky proto, že Kelly začala v neděli konečně hárat! :o)

Obrazek

Další fotky z výstavy si můžete prohlédnout v galerii fotografky Lucie Skopalové zde.