Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krajská výstava psů Rokycany, 20.6.2009

21. 6. 2009

V sobotu pokračovalo naše momentální výstavní tažení a to směr Rokycany. U kruhu jsme se potkali s Janou, Petrem a Gormem.

Dle katalogu jsme zjistili, že s Gormem nastupuje v Mezitřídě černý Argo In Style Nero, v Otevřené pak Fénix Jumper a s Fínkou v Mezitřídě pěkná Christa Honey Hooligan a v otevřené Imma od Dvou lvů.

Z Jany trošičku spadla tréma, protože s Argem se Gorm potkal na těchto menších oblastních a krajských výstavách asi dvakrát a vždy byl Argo za Gormem s VD. Argo se ale dodělává a roste z něj pěkný pes. Jeho chovatelka, která přišla majitele Arga podpořit se s Janou dala do hovoru a před odchodem Jany do kruhu nám srdečně popřála, ať nevyhrajem :o) Její toužebné přání se splnilo a Argo- sice nevíme proč, protože oba, on i Gorm byly v kruhu celkem haněni - vyhrál třídu a kupodivu i Krajského vítěze. Nevím, ale když si rozhodčí není jist dostatečnými kvalitami ani jednoho psa, neměl by přeci tento nejvyšší titul zadat ani jednomu.
Gorm opravdu neměl svůj den a ačkoliv opět skvěle běhal, ve statice, kterou panObrazek rozhodčí upřednostňoval, zrovna nezářil. Ani Argo si s ním ale nezadal, takže do konečného výroku pana rozhodčího to byla docela napínavá podívaná :o)) Vyhrál Argo a kdo viděl tu neskrývanou obrovskou radost chovatelky, musel jí to přát. Konečně se zadařilo! Gratulujem! Příště už tomu tak nebude, slibujem (budem se víc snažit)! :o))
ObrazekJana si nakonec ještě docela odfrkla, že nemusí s manželem čekat na předávání pohárů Krajským vítězům na konec výstavy. Ale joooo, asi by čekala ráda (ne tak už její manžel :o)) ), ale volné odpoledne taky nebyla až tak špatná alternativa :o)

My nastoupili s Fínou do kruhu s Christou. Tato fenka na nedávné výstavě dostala titul res. CACIB a určitě si ho po právu zasloužila. Je moc pěkná, menší, ale moc se mi v typu líbí. Panu rozhodčímu ale padla do oka Fína a protože i docela dobře stála (pan rozhodčí požadoval po celou dobu v kruhu výstavní postoj a zájem psa) nakonec nám titul Vítěz třídy pan rozhodčí bez váhání dal :o) O chvilku později jsme běhaly o Krajského vítěze s Immou od Dvou lvů, která byla taky vítěz své třídy. Myslím, že nejvíc rozhodlo předvedení a temperament mojí feny. I když to taky umíme líp...Fína je Krajská vítězka!

Následovalo dlouhé čekání až do půl čtvrté odpoledne, kdy nastoupili do závěrečných soutěží všichni vítězové svých tříd, od dorostu až po Krajské vítěze. Fína už byla utahaná jako kotě, ale před vstupem do kruhu "chytila slinu" a byla pro změnu k neudržení. Stála pěkně celou dobu, takže ostudu jsme snad nedělaly. Do užšího výběru jsme se neprobojovaly (bylo tam snad 25 Krajských vítězek), ale krásný pohár jsme si odnesly. Už se nám doma obývák začíná plnit :o)

Příjemná výstava, počasí se povedlo, Fína má další titul na kontě!