Jdi na obsah Jdi na menu
 


Národní výstava psů Olomouc

11. 1. 2009

Obrazek

Předně chci moc moc poděkovat celému svému "týmu": Haničce, Janě, Gabče, Ivance a Sabině a doma mojí mamce, hlídací babičce!!! Byli jste prostě báááječní a moc si vážím, že vás mám. Díky vám to byl pro všechny prima den a díky vám moje chovatelská stanice vyhrála večer ten krásný pohár!!! Užili jsme si to!!!

Naše "dámská jízda" začala už v pátek večer. Vyzvedla jsem naší kamarádku Hanku na nádraží a za chvíli dorazila domů i Obrazekmoje mamka s Eliškou, které přivezly ze západu Janinu s Gormem. Nějak jsme se v našem skromném obydlí poskládali ke spánku a když ve 3hodiny ráno zazvonil budík, vyrazilo se v našem superautíčku směr Olomouc. Kilometry pěkně ubíhaly. Ve Slavkově jsme naložili ještě kamarádku Sabinu a za chvilku nás přivítala Olomouc. Na Hanácké výstavě jsme ještě nebyli. Většina lidí nás varovala, že tam bývá narváno, malé kruhy, špatné parkování. Asi se pořadatelé nebývale zlepšili, protože jsme zaparkovali bez problémů a blízko výstavního pavilónu. Kruhy byly prostorné, po obvodu koberce a za kruhem se to také dalo. "Rozbily" jsme ležení a sezení, přivítaly se s Gabčou, Markusem a Berry, s Ivankou a jejími rodiči a Bohemou, kterou jsem od předání nové rodině v 8mém týdnu (krom fotek) ještě neviděla. Je to úúúžasná holka a pořád si je podobná v rysech stejně jako když byla štěňátko. Rvala se dovnitř pavilónu, všechny olízala a s každým psem si hrála. Jen pak ve výstavním kruhu by Bohunce míň temperamentu neškodilo :o)  Stejný blázínek jako ségra Berry. ObrazekTa ale naopak- jaký je to žihadýlko mimo kruh, tak v kruhu bysme se mohli od ní a Gabči všichni pomalu učit. Berry stála i běhala nádherně! Jen panu rozhodčímu se zdála ještě nevyvinutá (však taky do třídy Mladých patří čerstvě) a i když posudek byl jinak super, zadal známku VD. Konkurence ale byla silná-jako vždy byla třída Mladých černých fen nejvíce obsazená. Nastoupilo 6 fenek, nejstarší ve třídě byla moje Fína. Myslím, že zaslouženě dostala známku Výborná 3 Obrazek(i když se mi zdála nejhezčí (ale to se zdá každému majiteli) :o)). Bohužel na titul Junioršampion už nedosáhneme, ale určitě jí proto nebudu mít ráda míň :o) Byla moc šikovná!
Ve třídě Mladých hnědých fen nastoupila naše Bohema spolu s dalšíma dvěma pěknýma hnědulkama. Šanci na lepší umístění jí vzalo předvedení v pohybu, ze kterého se asi nedalo poznatObrazek nic víc, než že v kruhu je šťastné mládě plné energie :o) Míra spokojenosti jedince se však na výstavách (bohužel) neposuzuje, a tak byla Bohunka hotová rázdva a skončila třetí. Já věřím, že když s Ivankou zapracují na lepším předvedení, má malá určitě v pohodě na Výbornou!

ObrazekJako první z nás se ale prezentoval Gorm. Předváděla jsem ho já, protože se mnou zatím asi nejlíp a ukázněně běhá a na paničku za kruhem zas nejlépe "stojí". Šlo mu to perfektně. Hodně se poslední měsíce mění, dorůstá mu hrudník a hlavu má opravdu velmi výraznou. Až mu doroste tělo: to bude kus! Začínají s paničkou trénovat "zápřah".... Škoda, že mu nebylo tepleji, aby ještě tlamu otevřel...to by bylo! (...celý po mamince...) Dostal krásný posudek a titul V1, CAJC. Titul Český Junioršampion je už nadosah!

Úplně poslední ze všech se prezentovala Kelly. Je to už výstavní veteránka, tak není problém. Pěkně běhala a stála doslova jako socha. Dostala hodnocení V1 CAC a tímto tedy splnila všechny podmínky pro získání dalšího titulu a to Grandšampiona ČR! Máme obrovskou radost!!!

Nechali jsme pejsky společně proběhat, fotili jsme, obědvali langoše a bramboráky a těšili se na odpolední soutěže, kde jsem pro zážitek přihlásila naší čtyřčlenou bandu mladých do soutěže o nejlepší chovatelskou skupinu. Chtěli jsme si to zkusit.....a vyhráli jsme!!!! ...obrovský pohár, pytel proplanky, Jana přenosku na osvojeného Vilíka, Hanička kšíry na budoucí dobrmáně, Bohunka hračku ..... všichni pejsci něco na zub a dětem jsem dovezla plyšáka.

Obrazek

Byl to báječný den! Jistěže také kvůli cenám a vítězství, ale především díky setkávání s milými lidmi a společným zážitkům. I když to může znít jako klišé, opravdu to takhle cítím. I bez cen by to byl skvělý den. Ještě jednou všem moc děkuji! Bez vás a Kellynky by nebylo nic.

Domů jsme dorazili hodně pozdě (protože jsme se ještě zdržely v jedné fajn restauraci u dálnice) utahaní "jako psi" :o) ale šťastní a plni dojmů. Díky Janě jsme se nezabili, protože se mně pořád na něco ptala a nenechala mně za volantem spát: takže vše dobře dopadlo :o))

Na další fotky se můžete podívat ve fotogalerii zde na webu a na "rajčátku" u Hanky zde: http://dobrmanci.rajce.idnes.cz/NVP_Olomouc_10.1.2009/