Jdi na obsah Jdi na menu
 


NVP Klatovy, 14. června 2009

14. 6. 2009

Na národku do Klatov jsme se všechny moc těšily a to hlavně proto, že je to můj a Jany rodný kraj a nám velmi známé město. Klatovská národní výstava se konala poprvé po mnoha letech a tak jsme tajně doufaly, že ani účast nebude velká. Po prvních zjištěních o přihlášených jsme zjistily, že nejen my si tohle myslely :o))) Účast dobrmanů měla být nadprůměrná! A taky že byla!

Ráno jsme spolu s Markusem, Gabčou a Berry vyrazili směr Klatovy a u kruhu se sešli s Janou a Gormem. Sluníčko začínalo pálit. Byly jsme zvědavé na Gormovu neznámou švýcarskou konkurenci. Po zjištění, že pejsek je typově jiný než Gorm jsme jen pokrčili rameny. Uvidíme... Gormovo páníci finišují vysokou školu a mají plnouObrazek hlavu jiných starostí, než makat na Gormovo kondičce. A právě to se mu tentokrát vymstilo. CAC dostal Gorm podle slov rozhodčího prý samozřejmně, protože se mu prý velmi líbil, jediné, co mu vytkl byla jeho blahobytná kondice. Ale titul Národní vítěz Gormovi

Obrazek

"utekl" ne o prsa, ale o břicho :o) A tak titul NV a BOB získal nakonec štíhlý, profesionálně předváděný výstavní "veterán". Škoda, ale věřím, že Gorma tento titul jednou nemine!

ObrazekBerry měla velmi silnou a kvalitní konkurenci dalších 4 fen a tak Gabča nastupovala trochu malomyslně. Berry se ale předvedla opět výborně! Výborná 3 je velmi pěkné umístění! Jsem na holky moc pyšná! Gabčo, nelituj CAJCe, Šampion je lepší :o))

Fína byla ve třídě sama a tak jsem tajně doufala. Stála docela pěkně, panu rozhodčímu se evidentně líbila a tak jsme během chvilky CACe dostaly! První krůček k šampionovi tedy máme! Další krok, zkouška, nás snad v dohledné době čeká, "stačí" jen zabrat na stopách, jinak už jsme na jedničky připraveny :o) (když jsem tak projížděla Klatovskem a Domažlickem, tak jsem litovala, že teď bydlíme ve vyprahlém Polabí: okolo louky, posekaná travička- stopařů ráj :o))

Ve finále se Fína stala Národní vítěz!!! V souboji o Národního vítěze či BOB jsem stála už často (s Kelly), ale nikdy se námObrazek nezadařilo. Ani s Fínou jsem si netroufala dělat si naděje, protože pěkných fen je přeci tolik...ale Fína patří mezi ně! Jsem na ní ohromně pyšná!

Na výstavu nás přišly podpořit celé naše rodiny, potkali jsme přátele, také brácha s přítelkyní vystavovali svého žíhanýho dogouška Sida (Khedsid Rendog), který dostal hodnocení VN1 v Baby třídě. Je tak rozkošnej! Gratulujeeem!

Přihlásila jsem nás do soutěže chovatelských skupin. Po otevření katalogu jsem se docela pobavila: přihlášeny byly dvě skupinky čivav, akity a čtyři skupiny dobrmanů!! Nakonec nastoupily Akity, Halit Paša a my. Byli jsme druzí a máme druhý krásný pohár z těchto soutěží! Škoda, že nepřišly další naše chovky! Třeba by dobrmani obsadili úplně celou bednu :o)) Ten pocit běhat uprostřed haly ale fakt stojí za to!

Obrazek

Po výstavě jsme se setkali s kamarádkou Katkou a její Tulííí- stafordkou, která v 9ti letech složila dnes BH! Gratulujem holky! Domluvily jsme s Katkou a Janou další podrobnosti ohledně našeho srpnového tábora a přizvukovaly si, jak moc se těšíme! Brzo zaktualizujeme táborový webík!

Domů jsme odjížděli totálně utahaní, ale šťastní a spokojení z vydařeného dne. Já mám navíc od sluníčka rudou masku po celým obličeji- fakt paráda! :o)))

Děkuju Gormovi a Berry a jejich páníčkům za účast a skvělý den. Mám vás moc ráda a těším se zas na další "společnou akci" a doufám, že se k nám brzo další mimi Coldplay přidají!

Děkuju Lence, která se celý den perfektně starala o naše štěňátka, která strávila den venku ve výběhu a prý řádily jak černá ruka. Zvlášť když se k nim dostala kost s masem :o)) Těším se na fotky!

Další fotky snad zítra...nestíhááám, omlouvám se!