Jdi na obsah Jdi na menu
 


Speciální výstava dobrmanů, Sadská, 14. června 2008

15. 6. 2008

Tato výstava je jedna z mála prestižních výstav, která se v ČR pro dobrmany pořádá, tak jsme nemohly chybět. Počasí bylo jak na objednávku!

Na výstavu jsme měli vyrazit celá rodinka, ale protože manžel musel nečekaně do Obrazekpráce a předpovědi počasí hlásily deštivý a chladný den, zůstaly (naštěstí) i děti doma s babičkou. A já si báááječně užívala povedený, prosluněný den se svýma holkama!
Dobrmanů se mělo sejít na 68. Někteří nakonec nedorazili, ale přesto byla účast veliká. Nejpočetnější byla třída černých mladých fen- původně bylo přihlášeno 17 fen. Dvě nedorazily, jedna byla vyloučena kvůli chybějícímu zubu. Posuzovalo se ve dvou skupinách. Fífa nastoupila jako první ze všech a nakonec jsme obsadily 4. místo. V takové konkurenci mně tohle umístění velmi těší a vážím si ho, protože krásných černých fenek je opravdu dost!!! Přesto mně umístění některých konkurentek překvapilo, ale to je zkrátka názor rozhodčího.
ObrazekKellynka nastupovala k posouzení jako úúúplně poslední ve třídě pracovní. Tři týdny pracujeme na vylepšení exteriéru a kondice: Kelly hubne, běhá, cvičíme, línající srst kartáčuju, natírám olivovým olejem a výsledek se myslím dostavil. Ještě to není dokonalé, ale o hodně lepší. Cecíky má ještě trochu povolené, svaly se teprve začínají rýsovat...Jak mi říkala majitelka fenky konkurentky (nastoupily jsme ve třídě dvě)- měla jsem Kelly přihlásit do třídy Vítězů...Odvezly by jsme si patrně CAC. Ale nevadí. První místo a CAC Obrazekvyhrála moc pěkná fenka na vrcholu kariéry, v opravdové pracovní kondici, takže mi 2. místo a titul res. CAC vůbec nevadí. Kellynka jako vždy soustředěně stála, docela i pěkně běhala, z čehož jsem měla obavy...po štěňátkách si Kelly zvykla chodit jako správná mamina, což je ovšem na výstavách nežádoucí. Obě holky dostaly pěkné posudky.

ObrazekAfrika: 10ti měsíční černá fena, dobrý formát, horní kvadratický rámec, výborná hlava, dobré horní linie, dobré úhlení, volnější loket vzadu, hlavně v pohybu, dobrý postoj, dobré předvedení.

ObrazekKelly: dobrý formát, střední síla kostry, výborná hlava, dobrá horní i dolní linie, dobrý front, dobré úhlení, slabá dynamika v pohybu vzadu.

Za fotky děkuji Tomáši Ledvinovi a Karlovi Řežábkovi! DÍKY!!!

Obrazek