Jdi na obsah Jdi na menu
 


27. Podještědská výstava psů

13. 9. 2010

Zas jeden dobrmanní víkend :-)

V sobotu ráno jsem naložila obě naše holky a ve Dřísech mi ještě půjčili Caishu. Lenka výstavy nemá moc ráda a ještě vzhledem k jejímu vysoce požehnanému stavu :-)))).... Naštěstí na nás v Liberci čekala Marcela s Věrou a malou Ayou- bez nich bych to opravdu nemohla zvládnout. Konkurence nám tentokrát dokonale zaspala a tak co se týče dobrmanů, to byla výstava zcela "naše"! Velká škoda, že kvůli kulhání nepřijel náš malý velký čahoun Diggory...

ObrazekKruh byl blízko vstupní brány a posuzování šlo panu rozhodčímu Němcovi jak na drátkách. Když začali volat první dobrmáně, začal ten pravý shon: Ayu Marcela předvedla velmi pěkně, je to prý velmi perspektivní jedinec :-) a pak hned já a Caisha, honem já a Fína a hnedka já a Kelly...To byl maraton! No a nakonec byly v kruhu všechny tři holčičky a Krajského vítěze, tedy titul nejvyšší si odnesla malá Caisha! Moc jsem si to přála a splnilo se :-))
S Caishou jsme se proběhly ještě v kruhu o nejlepšího psa celé výstavy a ve finálových soutěžích o Nejlepší chovatelskou skupinu jsme obsadily pěkné 2. místo. Pan rozhodčí penalizoval nekupírovaný ocásek malé Ayi. Prý ať příště nastoupíme jen kupírovaní...tak to ale bohužel, pane rozhodčí!!!! :-)

Počasí nám přálo, byl to moc pěkně strávený den...

Při cestě domů jsem volala rodince, zda už jsou na plánovaném výletěObrazek a kam že to tedy vyrazili...prý jedou směr Bezděz: takže jsme se pod Bezdězem setkali, zapřáhli dobrmany a nechali je tentokrát trošku táhnout směr na hráááád! Budili jsme docela pozornost a propagovali naše plemeno. Holky se chovaly naprosto vzorně, hlavně malá Caisha byla teda opravdu jak můj vlastní, třetí dobrman. Ale oči jsem měla na stopkách: ručila jsem za ní Lence životem-jak mně varovala :-))
Naštěstí jsem jí vrátila zdravou, celou, utahanou a ještě s titulem a plaketkou.

Fotky ze sobotního dne najdete ZDE!

V neděli jsme si byli zkusit, co nás čeká za týden na ZTP. Byla jsem zvědavá, co zas Fína vymyslí, protože pro tréning na bonitaci jsem neudělala dosud lautr nic. Ostatně jak říkal pak figurant: já bych tu socializační část měnil jak mi napadne- žádný trénování "něčeho"- naprosto souhlas... Uvidíme, co vymyslí za týden, v neděli jí nenapadlo nic neobvyklého a tak na mně udělala dojem perfektně vyrovnaného psa :-) Při kontroláku letěla figurantovi někde nad hlavou, vypadalo to krásně...Zakousala si a byla spokojená. Možná se budeme do Klánovic na kousání s Vlastou Křečkem vracet...

Tak za týden držte palce na dálku, nebo přijeďte osobně omrknout Fínu, Gorma a další české dobrmany!
http://www.dobermannclub.cz/