Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hory-květen

29. 5. 2010

Dnes jsme vyrazili celá rodinka na hory. Trochu jsem se bála, co se zas nestane. Po smrti jezevčíka Šmukyho se totiž tcháni Obrazekujali "chudáčka" z útulku. Chudáčkovo sebevědomí ale rychle narostlo a posledně- na podzim, kdy byl doma pár týdnů, se Roneček snažil Fínu rovnou zabít. Ta na něj tehdy koukala, co to má znamenat, on že snad do ní bude kousat, když ona je tu ve svým druhým domově a cizák je on! No tak než jí to dorazilo, že tohle si líbit nedá, tak jsem jí rychle čapla a pak jsme je raději drželi od sebe. Dnes ráno jsme přijeli a se slovy "děj se vůle Obrazekboží, snad ho holky nezabijou" (a tchán to neuvidí, protože má psa jako svoje dítě), jsem je pustila dohromady. Samozřejmně, že to zkusil a zle vyjel. Holky ho ale ignorovaly (co blbne, moula?) a nezdrhaly před ním a tak nejdřív s údivem zíral a pak toho nechal. Ode dneška má tak nové kámošky, na které se bude těšit. Zvlášť Fína si s ním krásně vyhrála. No, byl v sedmém nebi- se svojí "nášlapnou" povahou v okolí moc kámošů nemá. Mám z toho fakt velkou radost!

Já se pustila do pulírování naší pojízdné psí boudy, jak říkám svému milovanému, pětatřicet let starému karavánku. Za pár šupů kamarádovi mi už udělal velkou službu a nemusím koukat, co kde upadne, co psí tlapka odrápne a kdesi cosi. Prostě mi dobře slouží. No ale trošku omýt zvenku už notně potřeboval, protože letos ho taky hodlám vozit po silnicích a mezi lidi na psí tábory. Teď mně mrzí, že jsem vám ho nevyfotila před očistou, abyste viděli před/po. Ale kdo u nás byl, nebo vozítko zažil třeba loni na táboře, pochopí. Rejžák a "lidský sádlo" a mám zas celkem pěknou pojízdnou psí boudu :o)) Tak to mám druhou radost :o)

ObrazekNo a do třetice mojí radosti za náma přijela ocáskatá ratolest Áya! Drbu si to karavánek a najednou vyděšený hlas tchýně: Kde máš psy, jde nějaká paní s malým pejskem!" To už ale holky vítaly svého potomka. Ona je taaaak úžasnááááá! No jo, no, zamilovanej Obrazekchovatel :o) Tak jsme daly kafe a borůvkovej koláč od babí a vyrazili ku sjezdovce udělat nějakou fotku. Takže se na ně podívejte zde! Bylo to fajn setkání a já se těším na další- s Marcelou a Áyou!

Obrazek

Obrazek