Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sobota: ZTP

21. 9. 2010

Čekal nás nabitý víkend… nikdo si netroufal doufat, že tak úspěšný 

 

Gorm přijel v doprovodu celé svojí rodiny už v pátek odpoledne a protože jsme měly s Fínou tréning, vzali jsme i Gorma s sebou, aby si ten pátek po dlouhé cestě taky něco užil, když panička má náročné mateřské povinnosti. Když jsme se vrátili z Borku, přidali jsme se na procházku s kočárkem a byla nás slušná tlupa: děti na kolech, jedno v kočárku sladce spící a babinec ve složení já, Jana, Věrka a Marcela- tedy k Fíně, Kelly a Gormískovi přibyla malá Aya, kterou čekala v neděli také výstava s náma. Pejsci se vylítali, my pokecaly a doma se do noci těšily i obávaly, co nás na druhý den čeká.

 

Cestu na Jižňák jsme našli pohodlně a šli se nahlásit. V katalogu byl Gorm zapsán jako první nastupující pes, pořadí neurčuje abeceda, jak by se dalo předpokládat, ale německý Dobrman klub. Pan rozhodčí zavelel, skupinka 9ti lidí se připravila s kanystrem kamínků, deštníkem a šlo se na to. Počáteční drobné zmatky a organizační nejasnosti si Gorm užil :o) Například při měření ukázala měrka 68cm..tak malý pes? Kdepak, správná míra je prý 71cm.
Nebudu se dlouze rozepisovat, nefotila jsem, jen natáčela…můžete se podívat na Gormovo video ze ZTP.

 

Na bonitaci Jana velkomyslně vůbec netrénovala- prý není asi třeba- ale hlavně možnost….skupinky, svírání 9ti lidí, stejně jako plac a figuranta viděl Gorm poprvé. Jana má teď jiné povinnosti a tak Gorm užívá mateřskou a před tím mnoho měsíců těhotenství spolu se svojí paničkou. Forma možná trochu polevila, ale jeho pohodová, vyrovnaná povaha je pořád stejná a chuť na rukáv taky a to na bonitaci postačuje. Není to těžké…ale ani lehké. Je to bonitace země původu plemene a uznávaná na většině „starého kontinentu“. Jsem moc ráda, že jí náš Gorm v pohodě složil. Díky moc, Kausci!

 

Po šesti pejscích šla jako první zase Coldplay---holčička :o)
S Fínou jsme si byly vyzkoušet Vlastu Křečka víkend předtím a to mi potvrdilo, že ani Fína nepotřebuje nic ladit a jen jsem trnula, co si nevymyslí….je to přeci dobrman, takže o překvápko není nouze! Naštěstí jí nic nenapadlo a asi udělala dojem, když podle své přirozenosti se zkoušela s lidma mazlit a vzápětí dělat vytočenou pinzetu při obranách. Mrkněte na video:

 

 

V závěrečném hodnocení ZTP a předávání výsledků jsem měla velkou radost, že obě Kellyiny děti dostaly hodnocení povahy 1A, tedy ideální povahový kód. Z exteriéru dostal Gorm kód SG, tedy Velmi dobrý, což pro nás bylo poněkud překvapující. Ne, že bychom si mohli být při posuzování pana rozhodčího čímkoliv jisti, ale loni na Klubové výstavě v Rychetách, kde posuzoval také pan Becht, vyhrál Gorm Mezitřídu, a díky tomuto titulu CAC se stal pak na podzim Klubovým šampionem DKČR. Tak se ta Výborná dala čekat, no ne…. :o) ?
U Fíny jsem tedy věděla jen povahový kód a ten exteriérový jsme měly dostat až příští den na Speciální výstavě dobrmanů, kterou posuzoval tentýž rozhodčí, pan Thomas Becht z Německa.
Co jsme zažily na druhý den, o tom se mi ani nesnilo :o)

 

 Sobotní fotky si můžete brzo prohlédnout valbu ZDE!